Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Osby kommun. I kommunen finns tre bibliotek - Osby, Lönsboda och Killeberg. Utöver ett stort sortiment av allt från böcker och tidningar till filmer och tv-spel erbjuder biblioteken olika arrangemang som föreläsningar, språk- och stickcafé, sagostunder och mycket annat.

Lindhem

Vad är Snokabibliotek?

Osby kommuns bibliotek ingår i Skåne Nordosts biblioteksamarbete - SNOKA-bibliotek. På Snokabibliotek kan du reservera böcker, tidningar, film och spel. I det digitala biblioteket kan du dessutom streama film och låna e-böcker. På SNOKA-bibliotekets sida hittar du även information om öppettider, kontaktinformation, kommande evenemang och bibliotekskatalog.

Lånekort

För att låna medier och för att boka tid vid datorerna behöver du ett lånekort. Ett lånekort är gratis om du inte haft ett tidigare, och det gäller på alla bibliotek i Skåne Nordost. Första lånekortet är gratis. Har du inget lånekort kan du registrera dina uppgifter i ett formulär på SNOKA-bibliotekets hemsida. Sedan hämtar du ut ditt kort i någon av biblioteken i Osby kommun. Glöm inte att ta med legitimation. Barn kan få ett eget lånekort om målsman fyller i en inskrivningsblankett på biblioteken. 

Meröppet-låntagare

På Osby bibliotek kan du även bli meröppet-låntagare, vilket innebär att du har tillgång till bibliotekets lokaler klockan 07.00-20.00 måndag-torsdag, och klockan 07.00-18.00 fredag-söndag.

Läs mer om hur öppettiderna på Osby kommuns bibliotek påverkas av covid-19

Killeberg bibliotek

Bokinkast: Nej
Datorer: 1
Fax: Nej
Kopiering: Nej
Scanning: Nej
Skrivare: Nej
Wifi: Nej

Lilla Stockhult, Killebergsskolan,

280 72 Killeberg

Lönsboda bibliotek

Bokinkast: Ja
Datorer: 2
Fax: Nej
Kopiering: Ja, färg
Scanning: Ja
Skrivare: Ja, svartvit
Wifi: Ja

Tranebodavägen 1,

280 70 Lönsboda

Osby bibliotek

Bokinkast: Ja
Datorer: 5
Fax: Nej
Kopiering: Ja, svartvit
Scanning: Ja
Skrivare: Ja, svartvit
Wifi: Ja

Östra Järnvägsgatan 16,

283 41 Osby

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.