Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Osby Komvux

Vi hjälper dig att nå dina mål – både kortsiktiga och långsiktiga. Hos oss kan du i en stimulerande miljö studera på olika utbildningsnivåer. Vi erbjuder SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, yrkesutbildningar och yrkeshögskola. Du kan kombinera dina studier med arbete eller andra aktiviteter. Du kan läsa i den takt och med den studieform som passar just dig. Dessutom har du en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att göra en studieplan som anpassas efter dina önskemål, förutsättningar och valmöjligheter. Då vi också är ett Lärcenter har du som studerar på högre skolformer möjlighet att bland annat ta del av våra studielokaler. Välkommen till oss på Komvux!

Senast uppdaterad den 13 april 2021
For English or other languages, click on Translate placed at the top of this page (computer only)

Du som blivit antagen till kursstart 26 april

Du som har registrerat dig till kursstarten den 26 april, kommer att kunna se dina kurser på vår lärplattform Itslearning redan under fredagen den 23 april. Du som är helt ny elev har fått inloggningsuppgifter i antagningsbeskedet, medan du som har läst kurser hos oss förut använder samma inloggningsuppgifter som tidigare. Det är viktigt att du loggar in senast dagen före kursstarten, så att du vet vad som gäller för just din kurs. Om du får problem med din inloggning, ber vi dig kontakta Nina Rask via mejl: nina.rask@osby.se

Glöm inte bort att införskaffa kurslitteratur i god tid före kursstart.

Kurslitteraturlistan och annan nyttig informationöppnas i nytt fönster

Observera att all undervisning tills vidare sker på distans på grund av den rådande situationen med spridning av Covid-19.

Mer om hur man studerar på distansöppnas i nytt fönster

Välkommen till oss!

Utfärdande av slutbetyg inom Komvux förlängs ytterligare fyra år

Läser du mot ett slutbetyg på vuxenutbildningen? För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2025.

Information från regeringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan till högskolestudier

Planerar du att söka in till högskola/universitet hösten 2021? Glöm inte bort att webbanmälan öppnar den 15 mars. Sista anmälningsdag och sista dag du kan prioritera dina utbildningar är den 15 april. Sista kompletteringsdagen för betyg till betygsdatabasen UHR var tidigare den 21 juni men har nu förlängts till den 5 juli. Lycka till!

Webbanmälan högskole- och universitetsstudierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök till vårterminens kurser

Nytt för vårterminen 2021 är att vi nu erbjuder fler kursstarter och olika studietakter för våra grundläggande och gymnasiala kurser.

  • Kursstart 11 jan — antagningen avslutad
  • Kursstart 15 feb — antagningen avslutad
  • Kursstart 22 mars — antagningen avslutad
  • Kursstart 26 april — antagningen avslutad
  • Kursstart 31 maj (endast gymnasiala kurser) — ansök senast 2 maj

Behöver du hjälp med att studieplanera? Vänligen kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Ansökan grundläggande och gymnasiala kurser

Ta chansen att utbilda dig till kvalificerad svetsare!

Vill du gå en kort utbildning som leder till jobb med bra lön? Kvalificerade svetsare har en mycket god arbetsmarknad då svetsare under de senaste åren varit ett av de yrken där det råder stor brist på arbetskraft. Du behövs!

Ekbackeskolan och Osby Komvux erbjuder en yrkeshögskoleutbildning till certifierad svetsare med kvalificerad kompetens. Utbildningen startar den 23 augusti 2021 och pågår i 40 veckor. Sista ansökningsdagen är den 21 maj. Välkommen att göra din ansökan redan idag!

Ansökan kvalificerad svetsarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Osby Komvux och Covid-19

All undervisning på Komvux sker tillsvidare på distans. Håll dig uppdaterad gällande hur Osby Komvux påverkas av covid-19 på kommunens informationssida.

Förskola och skola - Osby kommunlänk till annan webbplats

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Besöksadress:
Södra portgatan 28 i Osby

Postadress:
Osby kommun
Osby Komvux
283 80 Osby

Är du mellan 16-20 år, har hoppat av gymnasiet och saknar annan sysselsättning i form av jobb, studier eller praktik? Då är du välkommen att kontakta ungdomsvägledaren här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster