Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Om verksamheten

Mer än 500 aktiva småföretag på drygt 13 000 invånare gör Osby till en av landets mest företagstäta kommuner. Företagsandan går långt tillbaka i tiden där nästan varje familjeled har en företagare.

Bredden med bland annat trä-, metall-, sten-, och plastindustri har blivit en styrka och ger stabilitet oavsett konjunktur. I dörr- och fönsterindustrin finns ett 10-tal framträdande företag, vilket gör Osby till en av de ledande tillverkningsorterna i landet.

Näringsliv i Osby kommun

Osby har stora logistiska fördelar med sin strategiska placering vid Södra Stambanan såväl som den nybyggda Tvärleden och riksväg 23. De goda kommunikationerna ger företagen ett brett utbud av duktig personal. Pendlingen förenklas genom den utökade lokaltågtrafiken. Hela området förutspås en stark tillväxt i takt med IKEA:s pågående expansion.

Kommunen har ett näringslivskontor som fångar upp signaler hos företagarna som därefter omvandlas till projekt i samverkan med den lokala företagarföreningen Osby Näringsliv. Här finns alla möjligheter att utveckla nya företag. Vi bidrar gärna med hjälp och stöd, bland annat genom aktiva företagsnätverk och organisationer. Det ger en god anda - en Osbyanda.

Under rubriken Rådgivning och stöd hittar du länkar till Osby Näringsliv och andra viktiga funktioner.
Vi har samlat näringslivs- och turismfunktioner på kommunhuset på Västra Storgatan 35 i Osby.

Kontakt

 • Jimmy Ekborg Jimmy Ekborg
  Näringslivsutvecklare
  0479-52 82 21
  jimmy.ekborg@osby.se
 • Camilla Eneroth Camilla Eneroth
  Arbetsmarknadskoordinator
  0479 - 52 86 09
  camilla.eneroth@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.