Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Upplev Osby kommun

Vad roligt att just du har hittat till Osby kommun. Här finns närhet till fantastisk natur, ett varierat kulturutbud och fritidsaktiviteter. På denna sida hittar du samlad information om upplevelser i kommunen, som hjälper dig att hitta dina egna smultronställen.

Exempelbild


Vad vill du uppleva?

Vill du fiska, vandra, bada eller cykla? Kanske gå på en konstutställning eller fika på något av våra mysiga caféer?

Vi glömmer lätt upplevelserna som finns alldeles utanför vår egen dörr och den fantastiska natur som finns omkring oss. Osby kommun är till ytan Skånes tredje största kommun och naturen är för många av oss en oupptäckt skatt. Här finns djupa skogar, blomstrande ängar, ett stort antal sjöar och 238 öar att upptäcka.

Få tips och information av vårt kontaktcenter

I Osby kommuns kontaktcenter kan du få material inför ditt besök, så som kartor över cykel- och vandringsleder, och tips och information om badplatser och andra sevärdheter i kommunen.

Kontaktcenters öppettider är måndag - torsdag klockan 08.00 - 16.30 och fredag klockan 08.00 - 16.00. För att minska smittspridningen av covid-19 ber vi dig att i första hand kontakta oss via vår växel eller mejl. 

Adress: Västra Storgatan 35, 283 80 Osby
Telefonnummer växel: 0479-528 000
Mejladress: kontaktcenter@osby.se

Hittar du inte ditt smultronställe?

Sidan uppdateras löpande. Tipsa oss gärna via mejl kontaktcenter@osby.se.

Tänk på detta när du vistas i Osby kommun under pandemin

Alla har ett ansvar att förhindra smittspridningen av covid-19. Det är viktigt att både besökare och invånare gör sitt yttersta för att undvika folksamlingar, hålla avstånd till andra, ha en god handhygien och stanna hemma vid allra minsta symtom på covid-19.

Allmänna platser
Sammankomster med över 50 personer är inte tillåtna i Sverige för tillfället. Detta förbud gäller inte offentliga platser som naturområden, parker och butiker. Här är det viktigt att var och en tar sitt eget ansvar och följer rekommendationerna. Vid trängsel bör du välja ett annat ställe eller återkomma vid en annan tidpunkt när det är färre besökare.

Restauranger, caféer och barer
Förutom att du som medborgare har ett ansvar att följa myndigheternas rekommendationer har också serveringställen regler att följa vad gäller avstånd och trängsel. Om du upplever trängsel på en restaurang eller bar kan du kontakta ägaren eller annan ansvarig för att framföra ett klagomål om trängseln.

Läs mer om trängsel på serveringsställen hos Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kollektivtrafik
Att åka kollektivt är bra på många sätt, men i dessa tider kräver det extra eftertänksamhet och försiktighet för att förhindra att du eller någon annan blir smittad. Åk bara kollektivt om du måste och tänk på att hålla avstånd till dina medresenärer. Resor i rusningstid och resor där det inte går att boka sittplats bör undvikas.

Läs mer om hur du ska agera i kollektivtrafiken på Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Osby kommuns arbete med covid-19

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.