Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Bli deltidsbrandman

Räddningstjänsten i Osby kommun är alltid intresserade av att få in nya duktiga kvinnor och män som deltidsbrandmän till stationerna i Osby och Lönsboda. Är du intresserad av att arbeta som deltidsbrandman? Vill du veta mer om vad det innebär? Här har vi samlat information som kan vara intressant både för dig och för din arbetsgivare.

Att vara deltidsbrandman, eller Räddningstjänstpersonal i Beredskap (RiB) som det egentligen heter, innebär oftast att man har en annan huvudarbetsgivare och har jobbet som brandman utöver det vanliga arbetet. Det kan betyda lite extra i plånboken samtidigt som du gör en viktig samhällsinsats och får vara med i en härlig gemenskap.

Som deltidsbrandman ska du vara över 18 år och ha god fysik. Körkort med B-behörighet är ett krav och C-behörighet är meriterande. För att snabbt kunna inställa dig på stationen när larmet kommer måste du bo eller arbeta i närheten av den aktuella brandstationen.

Din huvudarbetsgivare måste godkänna att du arbetar i beredskapstjänst. Att som arbetsgivare ha anställda som är deltidsbrandmän innebär att man får personal med hög kompetsens inom risk och säkerhet. De kan till exempel vara ett stöd i det systematiska brandskyddsarbetet.

Det krävs ingen särskild utbildning eller förkunskaper för att ansöka, istället får du utbildning efter att du blivit anställd.

Låter detta intressant?

Kontakta räddningstjänsten för mer information och ansökan.

raddningstjansten@osby.se

Anders Gymark
E-post: anders.gymark@osby.se Telefon: 0479-52 81 26

Övning rökdykning

Foto: Åsa Brorsson

Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) har tillsammans med Sveriges kommuner och regioner (SKR) tagit fram en hemsida med information om vad det innebär att vara deltidsbrandman.

Där finns även information om vad det innebär att vara huvudarbetsgivare åt deltidsbrandmän. För mer information får du gärna kontakta oss på Räddningstjänsten Osby.

Kontakt

  • Anders Gymark
    Räddningstjänsten
    0479-52 81 26
    anders.gymark@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Exempelbild

Foto: Åsa Brorsson