Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommunala musikskola

Välkommen till Musikskolan i Osby kommun. Vi erbjuder ett varierat utbud av kurser för barn och unga som vill delta i en musikalisk verksamhet efter skoltid. Är man vuxen och spelsugen finns det möjlighet till undervisning i mån av plats. Tillsammans skapar vi möjligheter att ha kul och utvecklas inom musik. Undervisningen kan vara i form av individuella lektioner, grupplektioner, i projektform, KulturCrew helg- och lovaktiviteter.

Sedan början på året finns det möjlighet att ansöka om ledighet för att gå ifrån sin vanliga skollverksamhet för att gå på lektion i Musikksolans verksamhet. Som alltid, är det varje enskilt barns bästa som gäller. Därför är det just en individuell bedömning som rektorer på resp. skola gör.

Gör såhär: gå in på länken till höger Rutin för deltagande i den kommunala musikskolan.

Där står om just rutiner och man kan också länka sig vidare till blanketten.

Fråga gärna om det är något du undrar över. Antingen detta med "spel på skoltid" eller något annat.

Händer som spelar på ett piano

Vi har kö på en del ämnen medans det fortfarande finns plats på andra. Du kan göra en Intresseanmälan till kurser.

Våra egna lokaler ligger på Hasslarödsvägen 12 i Osby, men vi bedriver undervisning runt om i kommunens skolor.

Välkomna!

Musikskolans verksamhet runt om i Osby kommun är ett "vattenhål" för många barn, unga och vuxna, varje vecka. Besökare, elever och deltagare kommer för att ta lektioner men också för att spela i band, grupp och orkester. På måndagar träffas de unga i KulturCrew för att planera evenemang aktiviteter och samarbeten. Ibland åker Crewet på studiebesök och utbildningar.

Det erbjuds ofta fina musikevenemang, av Musikskolans elever eller av andra aktörer i samarbete med Musikskolan. Musikskolan samverkar gärna med övriga musiklivet i Osby. I Osby kommun är det kulturella ekosystemet i allra högsta grad fungerande. Det samarbetas och skapas fantastiska möjligheter till mötesplatser och kulturupplevelser.

- Ja, Musikskolan och den resurs vi är i Osby kommun är verkligen en "möjliggörare" för barn och ungas kreativitet och lust att skapa. Vi är verkligen den Mötesplats inom musik och kultur som vi har som vision att den ska vara!

Nu när våra kurser har gått ett tag är det läge för många elever att prova på att spela och sjunga för publik. Musikskolans Musikcaféer är tillfällen då eleverna på Musikskolan träffar varandra och får möjlighet att prova på hur det känns att uppträda för publik. Det brukar bli inspirerande kvällar för eleverna, som blir peppade att fortsätta sitt musicerande. Nästa Musikcafé blir tisdagen den 19 december blir det tema:Blåsinstrument! Då kan man lyssna på Musikskolans underhållningsorkester och de yngsta blåsarna. Innan dess kan man möta våra elever på Julkonsert i Missionskyrkan/Osby söndagen den 3 december, kl. 14-17 eller på Café Kronan/ Lönsboda söndagen dedn 10 december.

Musikcaféerna och konserter är gratis och öppna för alla att besöka.

 

Vi ses och hörs/ Åsa Klinthage Andersson/Osby Musikskola

trumpeter