Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommunala musikskola

Välkommen till Musikskolan i Osby kommun. Vi erbjuder ett varierat utbud av kurser för barn och unga som vill delta i en musikalisk verksamhet efter skoltid. Är man vuxen och spelsugen finns det möjlighet till undervisning i mån av plats. Tillsammans skapar vi möjligheter att ha kul och utvecklas inom musik. Undervisningen kan vara i form av individuella lektioner, grupplektioner, i projektform, kortkurser och tillfälliga tematräffar.

Bild på undomsband

Vi har kö på en del ämnen medans det fortfarande finns plats på andra. Du kan göra en Intresseanmälan till kurser.

Våra egna lokaler ligger på Hasslarödsvägen 12 i Osby, men vi bedriver undervisning runt om i kommunens skolor.

Välkomna!

Månadsbrev från Åsa Klinthage Andersson/Musikskolechef

Maj 2022

Valborg och sedan härliga månaden MAJ!

Vad har vi på gång på vår fina Musikskola? En hel massa!

Vi har haft vår traditionella vårkonsert i Hasslarödsskolans konsertsal, i onsdags den 4 maj. Jättefina insatser och en stor bredd av inslag, som jag gladde mig mycket åt. Heja oss!

Lönsbodadagen och Vårkonserten i Församlingshemmet (som var ett samarbete mellan kyrkan och Musikskolan) gick av stapeln i lördags den 7 maj. Roligt att det i samma vecka är så mycket musikanter igång. Osby är sannerligen en kommun med många "music lovers" .

Lördagen den 14 maj kommer Blåsligan ha en samspelsdag , i Åstorp denna gången.

Tisdagen den 17 maj har vi två skolgårdskonserter på Parkskolan, kl. 10.45 och kl. 12.oo. Så, om man har vägen förbi, stanna till och lyssna. Det blir allt från Michael Jackson till låten om den Busiga bofinken Bojan.

Årets sista Musikcafé , ett riktigt Vårcafé, bjuder vi på torsdagen den 19 maj kl. 18.30 Hassalrödsskoalns konsertsal.

Det drar också ihop sig till årets evenemang för KulturCrewet. Kulturfestivalen Festival Fancy Future. Den kommer att bli den 21 maj på Borgen i Osby. Vi slår upp dörranan kl. 11.00 och det kommer vara ett späckat program fram till kvällen vid ca 20.00 Det blir barnteater, målning med Nellie Nilsson Nyberg, Freestyle Phanatix ocvh mycker mer. Dagen avslutas med UKM - Ung Kultur Möts där ungdomar får möjlighet att visa vad de brinner för och vill visa upp, i kulturväg.

Måndagen den 30 maj är det Konsert i Olllonskogen / Lönsboda. Härlig musik med Musikskolans elever utlovas. Start kl. 18.00

Hoppas vi ses på någon av dessa evenemang! Varmt välkomna! / Åsa

trumpeter

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.