Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Coronaviruset och covid-19

Osby kommun följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vi samverkar med andra myndigheter i regionen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nationella rekommendationer

Den 9 februari upphörde de flesta restriktioner och åtgärder mot covid-19. Den viktigaste rekommendationen framöver är att alla som är 12 år och äldre vaccinerar sig mot covid-19. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk. Vuxna som inte är vaccinerade bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

På 1177.se och Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vad som gäller just nu.

Övrig information

Vaccinering

Det är Region Skåne som har det övergripande ansvaret för vaccineringen mot covid-19 i Skåne. Osby kommun har hjälpt till att vaccinera vissa riskgrupper, till exempel personer som bor på kommunens vård- och omsorgsboenden.

På 1177 Vårdguidens webbplats kan du läsa mer om vaccineringen i Skåne:

Vaccination mot covid-19 - 1177

Hur informeras det om en kommunal verksamhet blir drabbad?

På grund av patientsekretessen kan kommunen inte kommunicera kring enskilda sjukdomsfall. De som eventuellt behöver bli informerade blir kontaktade direkt av Smittskydd Skåne. Om någon av kommunens verksamheter blir påverkad kommer berörda informeras snarast möjligt.

Vill du veta mer om covid-19?

Information på andra språk (Information in other languages)