Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Band, grupper och orkester

På Musikskolan i Osby tycker vi det är viktigt och kul att spela, sjunga och göra musik tillsammans. Vi har flera möjligheter till att få göra just det. Detta läsår kan vi erbjuda följande:

Brassrytmik

På brassrytmiken är en grundkurs i musik och intrumentspel, kan man säga. Vi tränar på ett lekfullt och lättsamt sätt rytm, puls och att spela instrument. Vi spelar på kornett och baryton, som vi valt för att det passa barnen i denna åldern, faktiskt rent ergonomiskt. Det är en blandning av spela på instrument, sång och lek. Vi lånar ut instrument under första året.

År 1: Ålder: åk 6-8 år

År 2 (fortsättningsgrupp): 7-8 år

Brassrytmik år 1 , träffas på torsdagar kl. 16.15-17, på Hasslarödsskolan/Osby

Brassrytmik år 2, träffas tisdagar kl. 16.00.16.45, på Hasslarödsskolan/Osby

Ledare: Åsa Klinthage Andersson & Håkan Andersson

Pianogrupp

Ålder: 7-9 år

Om man är anmäld till piano kan en start i pianogrupp vara en bra grej. I gruppen läs man sig grunder i pianospel och musik - och har kul tillsammans med kompisar och de två lärarna:

Eva Eriksson-Ehrenberg & Lars Ward

Bandet Noodles

Ålder: 12-15 år

I Bandet utgår vi ifrån elevernas önskemål om låtar och inriktning. Gruppen kan man vara med i om man lärt sig grunderna på sitt instrument. Alla instrumentalister, såsom blåsinstrument t.ex., och såklart sångare är jättevälkomna. Bandet repar på tisdagskvällar kl. 17.15-18, på Musikskolan i Osby.
Ledare: Olof Lundbeck

Bandet The Explosives

Ålder: 13-15 år

Detta bandet har en mix av instrument och låtar. Band-medlemmarna har spelat och sjungit några år och kommit en bit på väg i sitt musikaliska kunnande.

Bandet repar på måndagar kl. 17.30-18.30

Ledare är: Eva Eriksson-Ehrenberg & Tobias Sandén

KulturCrew

12-15 år

KulturCrewet träffas måndagar kl. 16.30-17.30 på Musikskolan i Osby.

Första träffen kommer att vara måndagen den 11/9, kl. 16.30-17.30. God fika utlovas!

Se mer info under fliken KulturCrew.

Min/Di-gruppen & Blåsligan

Ålder: 9-12 år ca.

Vi träffas och spelar i mindre grupper och växlar med att spela alla Osbyblåsare tillsammans, i det som vi kallar Blåsligan/Osby. När vi känner oss mogna och vill ha mer utmaningar stämmer vi träff med en annan kommuns Blåsliga-grupp för att spela tillsammans. Vi blandar olika blåsinstrument och har en kul blandning av låtar.

Det handlar om att ha kul med musiken - tillsammans

Tid och plats är Osby Musikskola tisdagar kl. 17.15-18. Nä vi kör alla blåsare tillsammans, s.k. Blåsligan/Osby blir det en något längre träff , kl. 17-18

Ledare: Lars Ward, Håkan Andersson och Åsa Klinthage Andersson

Viltstråket

Ålder: 8-10 år

Viltstråket är en grupp med stråkelever där eleverna spelat 1-2 år. Ledare för gruppen är Lennart Frick och David Mannheimer. Gruppen träffas onsdag eftermiddag.

Underhållningsorkester

Ålder 13 till 90 år

Underhållningsorkestern är orkestern där vi blandar alla åldrar. Orkestern spelar en blandad repertoar med låtar i alla möjliga stilar och inriktningar. Huvudsaken är att det är kul och att alla kan hänga med. Ibland spelar vi tillsammans med Midi orkestern för att ge lite inspiration till de yngre.

Ibland bjuder vi in olika inspiratörer och gästsolister. Precis som Midi är vi måna om att alla ska känna sig väl till mods och få stöd i sitt musicerande av kunniga lärare. Därför är vi flera lärare som är med i stämmorna. Som stämledare/hjälpinstruktörer finns Håkan Andersson , Olof Lundbeck och Åsa Klinthage Andersson.
Är man amatörmusiker är man välkommen till orkestern.
Orkestern repeterar på tisdagskvällar kl. 18.30-20.30 på Hasslarödsskolan.

Dirigent: Lars Ward

Kammarorkestern

Kammarorkestern är ett samarbete mellan Osby Musikskola och Östra Göinge Musikskola. Det är orkestern för de elever som kommit en bit på väg samt vuxna.

Sverker Eriksson är dirigent och du finner också Eva Eriksson-Ehrenberg och Lennart Frick som drivande pedagoger från Osby Musikskola i orkestern.

Orkestern repar varannan onsdag kväll.

Exempelbild