Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Nyheter

 • Bild

  Möjligt med säkra besök på vård- och omsorgsboenden


  Osby kommun har tidigare avrått från besök på våra vård- och omsorgsboenden för äldre, men tack vare effektiv vaccinering kan vi öppna upp för säkra besök på måndag den 8 mars. En rutin för säkra besö...
 • Bild

  Fortsatt begränsad service på biblioteken


  Kommunens bibliotek håller stängt för fysiska besök, men erbjuder digitala boklån med upphämtning på angivna tider. Beslutet gäller till den 31 mars men kan förlängas eller förkortas beroende på smitt...
 • Snickare bygger golv

  Osby kommun tar krafttag inom miljö och bygg


  Hur kan Osby kommun bli ännu bättre på att hantera miljö- och byggärenden? Det har kommunen undersökt under hösten och vintern. Nu inleds ett intensivt förbättringsarbete med invånaren i fokus.
 • Kvinna framför dator med en bild på Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S)

  Fredagsfika med kommunalråden


  Vad tycker du vi ska satsa på i Osby kommun? Har du frågor om hur kommunen fungerar eller kanske olika inspel på hur vi kan förbättra den? Ta då chansen att samtala med kommunalråden Niklas Larsson (C...
 • Modulerna en solig dag

  Nu öppnar undervisning i moduler


  Denna vecka påbörjas undervisningen för årskurs 4 - 6 på Örkenedskolan i moduler på grund av mögelsporer i skolans lokaler.
 • Grön skylt med texten "skolbuss"

  Dags att ansöka om skolskjuts


  Behöver ditt barn skolskjuts? Då måste du som vårdnadshavare ansöka om det inför varje nytt läsår. Måndagen den 1 mars öppnar ansökan för läsåret 2021/2022.
 • Bild

  Påminnelse till dig som varit utomlands under lovet


  Har du vistats utomlands under sportlovet? För att hålla smittspridningen nere påminner vi om att du måste tänka på detta:
 • Personal och vårdtagare sitter utomhus och blickar ut över en sjö

  Ansök till feriearbete 2021


  Varje sommar finns det möjlighet för dig som är mellan 16 - 17 år att söka feriearbete i Osby kommun.
  Ansök redan idag!

 • Niklas Larsson (C) ler mot kameran, i bakgrunden syns kronprinsessparet i ett videosamtal.

  Kommunalrådet uppringd av kronprinsessparet


  På fredagen fick kommunalrådet Niklas Larsson (C) äran att möta kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett digitalt samtal om pandemins påverkan på Osby kommun.
 • Illustrationsbild på nya ishallen.

  Beslut taget – projektering och upphandling av nya ishallen


  Nu är det skarpt läge för den nya ishallen i Osby! Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att slutföra projekteringen och därefter upphandla byggnationen.
 • Ungdom sitter med en surfplatta framför sig och ler

  Fjärr- och distansundervisning i högstadiet och gymnasiet


  Veckan efter sportlovet bedrivs undervisningen i högstadiet och gymnasiet helt på distans. Därefter fortsätter ett rullande schema där en eller enstaka årskurser är på plats i skolan. Beslutet följer ...
 • Sedlar på ett bord

  Starkt bokslutsresultat för 2020


  Kommunens bokslut för 2020 blev mycket bättre än budgeterat. Resultatet visar 26 miljoner kronor och det beror framför allt på extra pandemibidrag från staten.
 • Bild

  Fler flyttar till Osby kommun


  Fler valde att flytta till Osby kommun år 2020 jämfört med föregående år. Samtidigt föddes färre och fler dog. Det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).
 • Nya handelsområdet växer fram


  Inom en snar framtid har vi ett helt nytt handelsområde bara en kilometer från Osby centrum. Här kommer du hitta allt från byggföretag och butiker till en padelhall.
 • Bild

  Aktiviteter under sportlovet


  Ta chansen att pyssla under sportlovet och skapa ditt alldeles egna oktoskop, eller varför inte passa på att hänga på fritidsgårdarna Pulsen och Bulten?
 • Pappa och två barn leker ute i snön

  Spendera sportlovet smittsäkert


  På måndag gör sportlovet intåg och trots att en härlig ledighet väntar många är det inte läge att slappna av eller släppa på några regler. Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande vädjar nu ti...
 • Bild

  Mildare väder - var försiktig på isen!


  Det milda vädret kan medföra större risker för dig som vill ge dig ut på isen. Räddningstjänsten uppmanar nu invånarna att vara försiktiga.
 • Bild stödassistent och brukare som är glada

  Vill du ha Sveriges viktigaste sommarjobb?


  Ta chansen att arbeta med något i sommar som hjälper andra människor, samtidigt som du får erfarenheter som skapar en god grund för framtiden. Osby kommun söker just nu stödassistenter och undersköter...
 • Bild

  Så fungerar halkbekämpningen och snöröjningen i Osby kommun


  När snön och halkan kommer får vi många frågor om vem som ansvarar för vad och hur prioriteringen ser ut. Kommunen och fastighetsägare har ett gemensamt ansvar för halkbekämpning och snöröjning.
 • Bild

  Nytt råd ska stärka samverkan med näringslivet


  En direktkanal till näringslivet och ett forum för samverkan och dialog. Så beskrivs det nya näringslivsråd som Osby kommun ska starta upp tillsammans med det lokala näringslivet.