Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Parkskolan 5 E vann kvartsfinalen i Vi i femman

Under onsdagsförmiddagen var det förväntansfull stämning när klass 5E skulle tävla mot Smedstorps skola i den direktsända radiotävlingen Vi i femman. Maja och Saga satt i ett eget rum uppkopplade mot radiostudion medan deras klass satt och lyssnade på sändningen från klassrummet. När segern var ett faktum utbröt ett stort jubel!

Det var en spännande och mycket jämn kvartsfinal där Parkskolan avgjorde tävlingen genom att svara rätt på åttapoängsnivån i det sista tävlingsmomentet Stegen.

- Det svaret kan de, ropade klassföreståndaren Hanna Bengtsson högt med händerna i luften när hon hörde ledtråden läsas upp av programledaren. Saga och Maja levererade mycket riktigt rätt svar och gick därmed om Smedstorps skola och vann kvartsfinalen. Nästa vecka väntar semifinal mot en ny skola och även den tävlingen direktsänds i P4 Kristianstad Sveriges Radio.

Innan tävlingen var Maja och Saga väldigt nervösa och förväntansfulla. När de gratulerades av klassen efter tävlingen var det stor glädje och mycket jubel som mötte dem.

- Vi har kollat på nyheter, övat på frågor med Kahoot och lyssnat på gamla deltävlingar av Vi i femman med klassen för att förbereda oss inför idag, berättar Saga och Maja.

Stort grattis till klass 5E på Parkskolan!

Klassföreståndare Hanna Bengtsson kopplar upp radiosändningen i klassrummet.

Klassföreståndare Hanna Bengtsson kopplar upp radiosändningen i klassrummet.

Delar av klass 5E inför tävlingen.

Delar av klass 5E inför tävlingen.

Glada barn som just vunnit sin kvartsfinal i Vi i femman

Klassens tävlingsrepresentanter togs emot med stort jubel efter tävlingen.