Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kreativ festival på Borgen

Den 21 maj hålls en kreativ heldagsfestival för hela familjen på Borgen i Osby. Det bjuds på barnteater, livemusik och mycket annat. Helt gratis!

Lördagen den 21 maj arrangerar Musikskolans KulturCrew en heldagsfestival på temat hållbarhet med en fancy twist. Det bjuds bland annat på barnteater, konsert och workshop med Skrot, livemusik med bandet Folkdivizjon och återbrukspyssel. Dessutom kan du passa på att fixa till dina kläder och byta böcker. Formgivaren och illustratören Nelly Nilsson Nyberg finns också på plats. Tillsammans med Nelly skapar vi en väggmålning.

– Det blir en dag för hela familjen att ha kul! Kul kultur!, säger arrangörerna på KulturCrew.

Crewet består av en grupp högstadieungdomar som ses en gång i veckan på Musikskolan, lär sig om arrangörskap och åker iväg på studiebesök och olika uppdrag. Och nu gör de sin egen festival. Temat på festivalen kom tidigt i planeringen. Festivalens namn Fancy Future Festival betyder att framtiden inte bara ska vara levbar, den ska vara så hållbar att den kan vara rolig, bra och fancy också.

Festivalen går av stapeln kl 11 och pågår fram till kl 17. Välkommen till en kreativ lördag på Borgen!

Mer information om festivalen Pdf, 2 MB.

Pst! Är du mellan 13-25 år och har konst eller foton att visa, sång att framföra eller något annat kulturuttryck du vill dela med dig av på festivalen? Hör av dig till osbyfritid@osby.se

Det här är KulturCrew

KulturCrew är en grupp unga som lär sig om arrangörskap och får vara delaktiga i kulturlivet. Vi ses en gång i veckan på Musikskolan i Osby. Mer info finns på KulturCrew - Osby kommun om du vill veta mer!

Bild