Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nya lådcyklar möts av jubel på Lindhem

Nu ska boende på Lindhem få åka ut på härliga cykelturer och känna vinden i håret. På onsdagen invigdes de två nya lådcyklarna inför nästan 150 personer med en hejdundrande trädgårdsfest.

Det blev en härlig eftermiddag i Lindhems trädgård när lådcyklarna, som har skänkts av Sparbanksstiftelsen 1826, rullades ut. I publiken satt boende på Lindhem och Rönnebacken, personal, deltagare från daglig verksamhet och förskolebarn från Rönnegården och Äventyrsgården. Invigningen startade med att trygghets- och aktivitetssamordnare Marina Nilsson kom cyklandes in på en av lådcyklarna tillsammans med en boende på Lindhem. Därefter hälsade Regina Bendz, enhetschef på Lindhem, tillsammans med Sparbanken Skåne alla välkomna. Sedan blev det dans och sång när barnmusikbandet Tuta och kör började spela.

Tanken är att personalen ska ta med de boende ut på cykelturer några gånger i veckan. På så sätt får de komma ut i naturen, få frisk luft och se omgivningen.

- Det är ett jättebra sätt att främja hälsan hos de äldre. Vi har varit ute och cyklat lite och det är redan väldigt uppskattat av de äldre, säger Marina Nilsson.

Cyklarna, som är eldrivna, kommer till en början finnas på Lindhem och Rönnebacken men kommer framöver att flyttas runt mellan äldreboendena i kommunen.

- Vi vill att cyklarna används så mycket som möjligt. När inte vi använder dem kommer till exempel LSS-verksamheterna kunna låna cyklarna, berättar Marina.

Tuta och kör uppträder på Lindhem

Det var fullt med skoj och rörelse när Tuta och kör uppträdde

Tuta och kör uppträder
Marina cyklar på de nya lådcyklarna med en boende på Lindhem

Invigningen startade när Marina cyklade in på en av de nya lådcyklarna med en boende från Lindhem

Marina tillsammans med representanter från Sparbanken skåne