Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Glädjerus på Klinten

Under fredagen fylldes Klinten i Osby med elever från Ekbackeskolan och deltagare från daglig verksamhet för att delta i vårruset, en aktivitetsdag som arrangerats av eleverna. Det var en dag i glädjens tecken fylld med aktiviteter.

Det är elever från vård- och omsorgsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet på Ekbackeskolan som arrangerat Lions Vårrus där de bjudit in deltagare från daglig verksamhet. Vårruset startade förra året av personal på Ekbackeskolan och fick så bra respons att eleverna ville arrangera det årligen.

- Jag blir så stolt över eleverna, de har planerat och arrangerat hela dagen och tagit sig an uppgiften på ett fantastiskt sätt, säger Sanne Malm-Mark lärare på vård- och omsorgsprogrammet.

Ville ge en minnesvärd dag ute i naturen

Rundan startade vid utegymmet på Klinten och bestod av fyra stationer med olika aktiviteter som eleverna hade förberett. Aktiviteterna var anpassade så alla skulle ha möjlighet att vara med och innehöll moment som tränade flera olika sinnen.

På station nummer två stod Elin och Maja från vård- och omsorgsprogrammet som tyckte det har varit väldigt roligt att planera inför dagen. De förklarar att de ville ge deltagarna på daglig verksamhet en minnesvärd dag ute i naturen med mycket skoj och rörelse. Speciellt eftersom många aktiviteter har blivit inställda under pandemin.

Även förra året var dagliga verksamheterna inbjudna till vårruset. Därför var det en förväntansfull stämning hos deltagarna på vad rundan skulle innehålla i år.

- Det är superkul att vi får vara med i år igen, förra året pratade de om dagen i flera veckor efteråt. Deltagarna tycker det är så roligt att få komma ut och hitta på saker, vi hade velat göra ännu mer sånt här, säger Joel Sand som är stödassistent på dagliga verksamheten Ambo.

Efter att deltagarna hade genomfört loppet fick de en goodie-bag, pris och frukt, sponsrat av företag och föreningar i Osby kommun som eleverna har haft kontakt med. Huvudsponsorn för dagen var Lions club som hade tre representanter på plats. De tyckte samarbetet mellan eleverna, LSS-verksamheterna och företagen i kommunen var fantastiskt roligt att se.

goodie-bags, priser och frukt uppställda på ett bord

När deltagarna är klara får de goodie-bags, pris och frukt

Deltagare från daglig verksamhet står redo för vårruset på Klinten
Elin och Maja står framför sin station på Klinten

Elin och Maja väntar ivrigt på att deltagarna ska komma till deras station