Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Allt bättre företagsklimat i Osby kommun

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning som visar var det är mest gynnsamt att starta och driva företag i Sverige. Nu presenteras första delen av denna undersökning där Osby kommun klättrar för fjärde året i rad.

Företagarna i Osby kommun ger kommunen fortsatt högt betyg för företagsklimatet. Det slutgiltiga resultatet av undersökningen och årets rankning presenteras i september, men redan nu avslöjas första delen av mätningen. Osby kommun landar på 3.67 på en sexgradsskala, vilket är en förbättring sedan föregående års 3.62.

Bästa placeringen på 10 år

Den första delen av undersökningen bygger på enkätsvar från lokala företagare om deras uppfattningar om sin kommun. Enkäten som skickats ut till företagare i Osby kommun hade en hög svarsfrekvens på över 60 %. Undersökningen visar att Osby kommun hamnar på en placering på 3.67, en bra bit över rikssnittet. Senast kommunen låg över 3.67 i mätningen var hela 10 år sedan.

Att vi fortsätter öka är fantastiskt roligt, det är ytterligare bevis på att vi är på rätt väg och att det intensiva arbete vi gjort för att förbättra företagsklimatet har effekt, säger Niklas Larsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

En positiv trend

Mellan år 2018–2021 har Osby kommun ökat hela 157 placeringar i rankingen och ligger på plats 114 av 290. Den första delen av årets undersökning visar att kommunen fortsätter den positiva trenden. Vad den slutgiltiga rankingen för 2022 kommer bli presenteras först i september.

Vi har tagit stora steg de senast åren för att förbättra företagsklimatet i Osby kommun. Vårt mål är att så småningom nå topp 50 i näringslivrankningen och det fortsätter vi jobba för. Det ska bli spännande att se vilken placering vi landar på i näringslivsrankningen när de slutgiltiga siffrorna presenteras i september, säger Niklas Larsson (C).