Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Glada studenter laddar för utspring – utan restriktioner

Lördagen den 18 juni är det äntligen dags för ett traditionsenligt studentfirande på Ekbackeskolan. Efter två år med restriktioner kan studenterna återigen springa ut och mötas av folkhavet på skolgården fylld med familj, släkt och vänner.

- Det känns obeskrivligt skönt att få ta studenten, alla har kämpat så hårt under pandemin och att nu få fira det tillsammans med klasskamrater, nära och kära ska bli så himla kul, säger Amina Haj Ibrahim, elev på Ekbackeskolan.

De har gått nästan hela gymnasiet under en pandemi. Men när treorna nu ska komma ut i vuxenlivet kommer studenten att vara som vanligt igen. Dagen börjar med fotografering och avslutningslunch, sedan tågar eleverna genom byn till gamla skolan. Därefter kommer det roligaste av allt, utspringet! Klockan 13.30 springer eleverna ut från skolan och in till framtiden.

För Amina som går naturvetenskapsprogrammet på Ekbackeskolan fortsätter studierna till hösten.

- Min plan är att läsa vidare till civilingenjör direkt, det ska bli spännande att påbörja nästa steg i livet. Men just nu är jag faktiskt bara fokuserad på lördag. Jag och mamma håller på att planera festen och förbereda mat. Samtidigt försöker jag njuta av varje sekund att vi faktiskt klarat av detta och tar studenten.

Vi önskar alla studenter på Ekbackeskolan och Yrkesskolan en riktigt härlig dag och lycka till i framtiden!

Amina står nere på prästängen med sjön i bakgrunden

Amina ser fram emot att fira studenten med klasskamrater, vänner och familj.

studenthatt