Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Molly uppträdde på rikstäckande ungdomsfestival

15-åriga Molly Lundborg från Osby är en av runt 300 ungdomar från hela Sverige som uppträdde på UKMs riksfestival i Säffle i mitten av juni. Hennes egenskrivna låt What do I do är inspirerad av en fantasy-bokserie.

Efter ett par år av digitalt format på UKM-festivalerna blev det i år en efterlängtad fysisk festival. Festivalen sträckte sig över tre dagar och cirka 300 ungdomar mellan 13-25 år bidrog genom att uppträda eller arrangera.

UKM står för Ung Kultur Möts och är en mötesplats och festival för, av och med unga. Osby kommuns kultur- och fritidsenhet anordnar varje år den lokala UKM-festivalen i Osby och peppar ungdomar att ställa upp.

Molly Lundborg var en av dem som uppträdde på Osbyfestivalen, som hon också var med och arrangerade, i maj. Därifrån gick hon vidare till den regionala festivalen i Malmö och blev sedan uttagen till riksfestivalen i Säffle.

Den 17 juni var det dags att möta den rikstäckande publiken.

- Jag har inte uppträtt för så stor publik innan så det var väldigt kul. Salongen var helt full med människor. Jag hoppas jag får göra det igen nästa år, säger Molly.

Vad handlar din låt om?

- Den är faktiskt inspirerad av en fantasy-serie jag läser som heter City of Blank. Låten handlar om relationen mellan karaktärerna i den.

Stort grattis till Molly som tog sig hela vägen till riksfestivalen och alla andra unga förmågor som uppträdde!

"Öppen scen" innan alla gick och la sig.

Bild

Molly Lundborg uppträder med sin låt What do I do på riksfestivalen i Säffle.

Här går deltagarna i en parad på väg till platsen de skulle uppträda på.