Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Hittaut i Osby kommun och bekanta dig med by, skog och mark

Under våren startade den lokala orienteringsklubben OK Gynge upp projektet Hittaut i Osby kommun. Det är en del av ett nationellt omspännande projekt för att få människor i rörelse och består i stora drag av en orienteringskarta med checkpoints att hitta.

Hittaut finns på många platser runt om i Sverige och lockar årligen massor med människor ut i naturen. I år är det premiär för Hittaut i Osby kommun och det går att hitta kontroller, checkpoints, vid exempelvis Klinten och i centrala Osby.

- Det går ut på att leta upp ett antal checkpoints i olika svårighetsnivåer som finns utplacerade i ett stort geografiskt område. I Osby kommun har vi valt platser både nära byn och längre ut i skog och mark, berättar Malin Söderstedt från OK Gynge.

OK Gynge är en del av det stora och aktiva föreningsliv som ryms inom Osby kommun. Projektet Hittaut riktar sig både till kommuninvånare som vill upptäcka sin närmiljö och till våra turister som är på besök.

- Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt, säger Malin Söderstedt.

Hon berättar att initiativet har tagits emot väldigt bra hittills, många har redan registrerat sig och många är också ute och letar checkpoints med den fysiska kartan som finns att hitta på olika platser runt om i kommunen.

Läs mer om Hittaut i Osby kommun

Bild på Malin som orienterar och hittat en Hittaut-pinne.

Välkommen att Hittaut i Osby kommun.