Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommun fortsätter att klättra i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet

Svenskt Näringsliv sammanställer årligen en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. För fjärde året i rad klättrar Osby kommun i rankingen och landar på plats 101, en förbättring med 13 placeringar från 2021.

Det känns fantastiskt att vi fortsätter på den positiva trenden. År 2018 låg vi på plats 271, efter det har vi gjort ett omfattande arbete och kunnat klättra hela 170 platser på 4 år. Vi arbetar långsiktigt med att förbättra vårt företagsklimat och strävar hela tiden efter att bli bättre, ett bra företagsklimat skapar även fler arbetstillfällen i kommunen. Nu kommer vi arbeta vidare och förhoppningsvis klättra ännu högre, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

Under våren presenterade Svenskt Näringsliv första presentationen av 2022 års undersökning, redan då kom indikationer om att det blir alltmer gynnsamt att starta och driva företag i Osby kommun. Då fick Osby kommun 3.67 på en sexgradig skala, en ökning sedan året innan.

Det är väldigt glädjande att Osby kommun fortsätter ta nya steg till ett bättre lokalt företagsklimat. Genom gemensamt samarbete och samverkan med näringslivet kommer vi arbeta vidare för att förbättra företagsklimatet ännu mer, säger kommundirektör Petra Gummesson.

Årets resultat visar att kommunen bland annat förbättrat sig inom tillgång till kompetens, dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare samt i det sammanfattade omdömet till företagsklimatet i kommunen. Resultatet belyser även några förbättringsområden, ett av dem är Service och bemötande som Osby kommun framöver kommer ytterligare fokusera på att bli bättre inom.

Mer information om företagsklimatet i Osby kommun från Svenskt Näringsliv

Bild
Svenskt näringslivs logga