Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu kan du ansöka till gymnasiet

Vet du vad du ska välja för gymnasium? Mellan den 15 januari och 15 februari kan du göra ditt gymnasieval. Här hittar du information om hur och när du kan ansöka.

I Osby kommun finns det två gymnasieskolor, Ekbackeskolan och Yrkesskolan. Från och med det år du slutat årskurs 9 på grundskolan har du rätt till en gymnasieutbildning. Gymnasiet är frivilligt och eleven får senast påbörja en utbildning vid vårterminen då personen fyller 20 år.

Du som elev får inloggningsuppgifter till webbansökan hemskickade eller utdelade av din studie- och yrkesvägledare. På webbens startsida finns instruktioner för hur du går till väga. Om du saknar möjlighet att göra en webbansökan kan du ansöka via en pappersblankett som du kan få av din studie- och yrkesvägledare.

Gör din ansökan till gymnasiet

Ekbackeskolan

Ekbackeskolan erbjuder högkvalitativa utbildningar i en modern och trivsam studiemiljö. Skolan har både högskoleförberedandeprogram samt yrkes- och lärlingsutbildningar.

I kombination med studierna har du möjlighet att göra ett individuellt val. Du kan välja mellan fotboll, hockey, padel, musik, simning eller foto.

Om Ekbackeskolan

Yrkesskolan

Yrkesskolan erbjuder flera utbildningsvägar för elever som ska gå gymnasiesärskola eller har olika neuropsykriatiska funktionsvariationer. Skolan anpassar undervisningen efter elevens behov i en trygg och strukturerad miljö.

Yrkesskolan ger stora möjligheter till en god framtid och erbjuder kvalitativa utbildningar, som ofta ger en tryggad sysselsättning eller anställning efter studenten.

Om Yrkesskolan