Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Speed-dating intresserade gymnasieelever att söka sommarjobb

Under torsdagen fick gymnasieeleverna på Ekbackeskolan möjlighet att hitta jobb inför sommaren. Då var det för fjärde året dags för speed-dating för att locka gymnasieelever till att sommarjobba inom vården. Eleverna fick ställa frågor till vård- och omsorgspersonal och anmäla sitt intresse till sommarjobb. Och intresset var stort.

- Vi har fått in många intresseanmälningar. Några har vi redan kallat till en intervju, säger Ellinor Johansson som är enhetschef i Osby kommun.

Brukar det leda till några anställningar?

- Ja, det brukar det göra. Det finns även möjlighet att börja jobba som timvikarie redan under våren. Så hinner de bli lite varma i kläderna inför sommaren, säger Ellinor Johansson.

I år har man även varit ute och pratat med vård- och omsorgselever på gymnasieskolan. Ett sätt att hitta nya vägar att synas och väcka intresse till sommarjobben.

- Vi pratade om hur en undersköterskas och en stödassistents arbetsdag kan se ut och vad vi gör, säger Jessica Johansson som är omsorgshandledare i Osby kommun.

Ronja Johansson fortsätter:

- Då de inte hinner med att praktisera inom alla delar inom vården så det är bra att komma ut och prata med eleverna om dessa områden, säger Ronja Johansson som är stödsassistent inom LSS.

Hur ser behovet ut inför sommaren?

Det finns ett stort behov av sommarjobbare inom vården i Osby kommun, säger Ellinor Johansson.

Vill du bli vår kollega och ha Sveriges viktigaste sommarjobb? Går in på osby.se/ledigajobb och sök redan idag.

Ledig jobb - Osby kommun

Bild
Vård- och omsorgspersonal var på besök vid Ekbackeskolan i Osby.

Ronja Johansson och Jessica Johansson från Osby kommun var på plats hittat sommarjobbare inom vården.