Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kommunens ettåringar firades!

Att fylla ett år är en stor händelse i livet för både barnen och de vuxna, under torsdagen firades alla nyblivna ettåringar i kommunen med sång, lek och tårta. Kalasen som arrangeras av Familjecentralen i Osby har pausats under pandemin men är nu tillbaka. De arrangeras fyra gånger per år och först ut var det kalas för barnen som fyllt ett år det första kvartalet mellan den 1 januari till den 31 mars.

Kalaset började med en välkomsthälsning från Eva Ågran som arbetar på Familjecentralen och planerar kalasen följt av en dikt läst av Mariana Möller som är enhetschef för kommunens öppenvård.

- Det är fantastiskt roligt! Barnen tycker det är roligt med lek och sång och vi tycker det är viktigt att vi uppmärksammar och firar alla barn, säger Eva.

Sedan var kalaset i gång och rummet fylldes av tonerna till ”Små grodorna” samtidigt som barnen hoppade på mattan. Såklart bjöds det även på tårta och saft till födelsedagsbarnen. Varje barn fick en present sponsrad av Lekolar som de glatt valde ut i sin favoritfärg.

En av besökarna var Zacharias som fyllde ett i februari. Både han och storebror tyckte tårtan var god, eller som storebror sa ”Den var asgod!”.

När det var dags att gå fick barnen med sig en ballong hem.

Alla vårdnadshavare till barn som ska fylla ett i år kommer få en inbjudan till kalaset via brev efterhand ditt barn fyller år. Har du några frågor kan du kontakta Eva på eva.agran@osby.se

Datum för årets kalas:

25 maj för de barn som fyller ett år 1/4 - 30/6

31 augusti för de barn som fyller ett år 1/7 – 30/9

23 november för de barn som fyller ett år 1/10 – 31/12

Jordgubbstårta på ett bord

Det bjöds såklart på tårta under kalaset

Gosedjuren babblarna står på soffryggen
Ett av barnen sitter på matta och kollar in i kameran

Zacharias fyllde ett år i februari