Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Det här är det bästa med Osby kommun

Gillar du tävlingar, fina foton och Osby? Skicka in en bild på temat ”Det här är det bästa med Osby kommun” så är du med och tävlar om fina priser. Vi ska göra en ny översiktsplan för Osby kommun och behöver din hjälp att fylla planen med vackra bilder från vår kommun.

Just nu arbetar vi med att ta fram en ny översiktsplan för Osby kommun. Genom att arrangera en fototävling hoppas vi få in nytagna foton från fina platser i Osby kommun.

Så ta med dig kameran eller mobiltelefonen var som helst i Osby kommun och fånga din bild av en plats som du tycker representerar det bästa med vår kommun. Alla får vara med och tävla!

Skicka bilden till oss senast den 1 juni 2023. Du kan vinna presentkort som går att använda i flera butiker i Osby kommun (1:a pris 500 kr, 2:a-5:e pris 100 kr). Vinnaren presenteras på kommunens hemsida i juni 2023.

Så här gör du för att vara med:

  1. Ta en bild på en plats du tycker symboliserar det bästa med Osby kommun. (det får inte vara några personer på bilden).
  1. Skicka bilden till e-post: kommunikation@osby.se, senast den 1 juni 2023.
  1. Skriv vad du vill kalla bilden, var du har tagit bilden och vad platsen betyder för dig.

Viktigt att läsa

  • Din bild och ditt namn presenteras officiellt på Facebook, kommunens hemsida och andra medier. Det är inte möjligt att vara anonym.
  • Din bild kan användas i arbetet med översiktsplanen.
  • Du som tävlar ansvarar för att din bild inte bryter mot några lagar och regler.
  • Din bild får inte innehålla några personer.
  • Osby kommun får använda bilden i sina officiella kanaler och informationsmaterial.
  • Osby kommun behandlar alla personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Vem bedömer bilden?

Vinnarna utses av projektgruppen för översiktsplanen. Det går inte att överklaga juryns beslut. Bilden bedöms utifrån kriterierna vacker, speciell och utmärkande för vår kommun.

Vad är en översiktsplan?

Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan som omfattar hela kommunen. En översiktsplan visar hur mark- och vattenområden ska användas och hur den redan byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. När kommunen gör en ny översiktsplan måste vi ta hänsyn till flera olika fakta och förutsättningar och koppla ihop det med hur man vill att kommunen ska utvecklas i framtiden. Översiktsplanen ska spegla den politiska majoritetens uppfattning och beslutas av kommunfullmäktige. Den är inte bindande utan vägledande.

Översiktsplanen berör alla invånare i kommunen, men också många fritidshusägare, näringsidkare, inpendlare och andra som idag eller i framtiden bor och verkar i kommunen.

Bild