Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarläger för ungdomar med funktionsvariationer

För tredje året i rad anordnar vi ett sommarläger för ungdomar med funktionsvariationer. En vecka full av aktiviteter, skratt och gemenskap. Tidigare år har vi bland annat varit på Skånes djurpark, gått på bio, plockat jordgubbar och besök en trampolinpark. Nu är det dags att söka till årets sommarläger som pågår hela vecka 27.

Massor av skoj är planerat

Just nu planeras årets sommarläger med massor av roliga aktiviteter, både inomhus och utomhus. Deltagarna har möjlighet att påverka vad som händer under veckan genom att lämna önskemål om aktiviteter, utflykter och mat.

Vi har massor av aktiviteter planerat, men programmet kommer först någon vecka innan lägret då vi vet vilket väder vi får, säger Ida Olovsson som är stödassistent i Osby kommun.

Sommarlägret hålls i den dagliga verksamhetens Kubens lokaler på Västra Storgatan i Osby där deltagarna kan välja att stanna hela veckan eller om man endast deltar på aktiviteterna under dagarna.

Ett mycket uppskattat läger

Lägret har varit så pass uppskattat att flera personer har deltagit vid tidigare tillfällen. Även personalen ser fram emot årets läger:

Det ska bli jätteroligt att få jobba med ungdomarna och göra roliga saker tillsammans som de annars inte hade gjort, säger Ida Olavsson.

Emelie Hylander, stödassistent i Osby kommun, instämmer:

Man blir peppad när en person har tagit sig mod att ansöka till sommarlägret, istället för att sitta hemma hela sommaren. Det är ett bra sätt att hitta nya kompisar, säger Emelie Hylander.

Vem kan söka?

För att vara med på sommarlägret ska du vara mellan 17 och 25 år och tillhöra en av personkretsarna inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Därefter gör våra handläggare en bedömning om du har rätt till insatsen.

Ansök senast den 19 maj till:

Tina Olofsson
Telefon: 0479 - 52 82 27
E-post: tina.olofsson@osby.se

Patricia Serrano Lindqvist
Telefon: 0479 – 52 86 87
E-post: patricia.serranolindqvist@osby.se

Händer som håller i varandra och visar upp sina band till trampolinparken Jumpyard

Jumpyard är en av många roliga aktiviteter från tidigare sommarläger.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild