Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Jenvägen storstädades

Två gånger om året gör kommunen en grundlig rengöring av Jenvägen, utöver ordinarie städning. Under onsdagen var personal från Gata & Park och lokalvårdare på plats när gångbron storstädades. Golv, trappor och väggar tvättades med högtryckstvätt. I hissarna skurades golven och väggar torkades av.

En viktig transportväg

Under tiden städningen pågick hänvisades gående till gångtunneln vid stationen eller till Södra portgatan för att komma över till andra sidan av järnvägen.

- Jenvägen används flitigt varje dag och är en viktig transportväg för många att ta till andra sidan spåren då det finns hiss.
Kommunen är på plats flera dagar i veckan och städar och tar bort klotter, men det är viktigt att vi gör en grundligare städning ett par gånger om året också, säger Marie Persson som är enhetschef för Gata & Park i Osby kommun.

Att hålla rent är också ett sätt att öka tryggheten och trivseln för kommunens medborgare och besökare.

- En plats som är nedsmutsad, skräpig och nedklottrad kan göra att den upplevda trygghetskänslan minskar och att man väljer att undvika att röra sig här. Detta innebär att platsen riskerar att utsättas för ytterligare förstörelse och nedskräpning, säger Åsa Brorsson som är trygghetssamordnare i Osby kommun.

Nästa storstädning av Jenvägen kommer att ske till hösten.

Bild
Lokalvårdare som rengör vägg vid städning av gångbron Jenvägen.
Lokalvårdare som skurar golv i hiss.