Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarhälsning från kommundirektör Petra Gummesson

När sommaren närmar sig har vi redan fått flera varma och härliga dagar i Osby kommun. Snart är det dags för de flesta att njuta av några lediga dagar och ljusa sommarkvällar. Jag ser tillbaka på våren som har kantats av både roliga och mindre roliga händelser men framför allt har vi gjort många bra saker tillsammans som lägger en fin grund för fortsatt positiv utveckling för de som bor och verkar i Osby kommun.

Under våren har vi haft ekonomiska utmaningar som påverkats av bland annat inflation, stigande räntor och kostnader för kommunen. Det har resulterat i att vi bland annat behövt minska kommunens personalkostnader och pausa flera planerade investeringar för att få en budget i balans. Jag har full förståelse och respekt för att besparingsåtgärder kan skapa oro och en känsla av otrygghet för de som drabbas. Men trots utmaningarna har vi fortsatt att arbeta för en hållbar organisation som ger ett gott bemötande och service till de vi finns till för. Det är också viktigt att betona att Osby kommun fortsätter att satsa på att utveckla och förbättra.

Det jag först tänker på med stolthet är arbetet gentemot näringslivet i Osby kommun. På fyra år har vi klättrat 170 punkter i rankingen där Svenskt Näringsliv mäter kommunens företagsklimat. Och vi fortsätter att förbättra samverkan med näringslivet för att gynna företagsklimatet. Jag känner mig också sprudlande glad över att vi fick utmärkelsen tredje bästa hemtjänst i Skåne. Det är verkligen ett viktigt arbete som vi kan vara stola över i Osby kommun.

Vi har också kommit en bra bit i byggandet av en ny förskola i Killeberg som ska vara klar vid årsskiftet. Och ett första spadtag för Blåljushuset i Osby tog vi den 27 mars i år. Båda byggnaderna kommer att bli en förbättring för våra anställdas arbetsmiljö och bidra till ökad trygghet för kommunens invånare.

Ska du spendera mycket av din tid hemma i Osby kommun i sommar? Då vill jag tipsa om vår sommarkampanj på Facebook och Instagram. I år får du följa våra härliga maskotar Apan och Kaninen som visar upp sina allra bästa tips på utflykter i närområdet. Vi har massor med aktiviteter som du kan ta med vänner och familjen på i sommar just här i Osby kommun.

Avslutningsvis vill jag skicka med ett stort varmt tack till alla medarbetare, kommuninvånare och företagare för att ni bidrar och är delaktiga i Osby kommuns utveckling. Jag önskar er alla en underbart sprudlande sommar med lika delar skratt och återhämtning med familj och vänner.

Petra Gummeson
Kommundirektör, Osby kommun

Bild