Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Välkommen Ulrika - Ny chef för samhällsbyggnadsförvaltningen

Redo att axla rollen som den nya förvaltningschefen för samhällsbyggnadsförvaltningen är Ulrika Nordén Johansson. Ulrika kommer senast från liknande uppdrag i Karlshamns kommun och har en lång erfarenhet av samhällsutvecklingsfrågor. Hon börjar sin nya tjänst måndagen den 21 augusti, men tar officiellt över den 4 september.

Efter hela 27 år i Karlshamns kommun berättar Ulrika att hon ser fram emot en ny utmaning här i Osby kommun.

- Det ska bli oerhört spännande! Jag är glad att jag har fått förtroendet. Osby är ett oskrivet blad för mig och jag ser verkligen fram emot att få lära känna medarbetare, chefer, politiker och kommunen i helhet. Det var tid för en förändring och det ska bli kul med en helt ny kommun och ett nytt län dessutom, säger Ulrika.

Ulrika har en lång bakgrund kring samhällsutvecklande frågor och har bland annat arbetat som näringslivschef och förvaltningschef för samhällsbyggnad i Karlshamn.

- Jag hoppas kunna använda mina tidigare erfarenheter för att skapa en stark organisation här och bidra till det strategiska utvecklingsarbetet. Osby är en mindre kommun än Karlshamn vilket betyder att jag kan arbeta närmre verksamheten nu, vilket känns roligt. Jag ser fram emot att kunna vara med och bidra till att skapa samhällsnytta och driva samhällsutvecklingen här, berättar Ulrika.

Vad är det första du kommer göra?

- Under de två första veckorna kommer jag åka runt i verksamheterna för att lära känna medarbetarna och se vilka möjligheter vi har och vilka utmaningar vi står inför. Som förvaltningschef behöver jag få alla delar i förvaltningen att samverka för att kunna leverera en bra helhet. För att göra det måste jag först lära känna verksamheten så jag är tacksam att jag får lite tid till det i början, säger Ulrika.

Ulrika står framför skylt av kommunloggan utanför Kommunhuset

Ulrika Nordén Johansson är den nya förvaltningschefen för samhällsbyggnad.