Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Gymnasieelever kommer arbeta med att stärka psykisk hälsa i grundskolor

Elever på Ekbackesskolan kommer under höstterminen att arbeta med ett projekt om psykisk hälsa som riktar sig mot årskurs 9. Projektet som går under namnet Starka Sinnen, Starka Hjärtan har som mål att stärka elevers psykiska hälsa i närliggande grundskolor genom föreläsningar och workshops.

Kick-off för Starka Sinnen, Starka Hjärtan

Under tisdagen drog projektet igång med en kick-off på Ekbackesskolan i Osby. Elever och lärare från Barn- och fritidsprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet samlades för att prata om projektet. På plats fanns även Christian Skogsgårdh, mer känd som ”TikTokChrille”, som kommer vara med i projektet som inspiratör, bollplank och förebild. Eleverna fick möjlighet att ställa frågor till Christian och prata om deras samarbete.

- Jättekul att vi är igång! Eleverna är verkligen taggade på att börja arbeta med projektet. Senare i höst kommer vi ge oss ut och föreläsa för eleverna i våra grundskolor, säger Sanna Malm-Mark som är lärare på Vård- och omsorgsprogrammet.

Anette Lundqvist, lärare på Barn- och fritidsprogrammet, instämmer:

- Det är kul att det är sådant stort samarbete, både med Christian och att flera av våra program är delaktiga i projektet, säger Anette.

Om projektet

Projektet utgår ifrån regeringens och SKR:s överenskommelse om psykisk hälsa ochsuicidprevention för 2023 och är en del av SKR:s Kraftsamling för Psykisk Hälsa, som arbetar mot ett hälsofrämjande samhälle och stärkande av individers välmående.

Christians Skogsgårdh fotograferas tillsammans med personal från Ekbackeskolan.
Bild
Christian Skogsgårdhs föreläser för elever på Ekbackeskolan.