Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Julhälsning från kommundirektör Petra Gummesson

När vi nu närmar oss slutet av 2023 vill jag passa på att skicka med en hälsning till alla er som bor, vistas eller verkar i Osby kommun. Jag vill i årets julhälsning ta tillfället att reflektera lite kort över året som gått. Vi, likt många andra, har haft ett utmanande år med många förändringar. Trots detta har kommunens medarbetare gjorts sitt yttersta för att se till att våra verksamheter fortsätter att ge god service. Det finns många lärdomar som vi tar med oss från året.

Vi har framför allt stått inför tuffa ekonomiska förutsättningar som har krävt förändringar och påverkat oss alla på olika sätt. Men vi har även haft flera positiva händelser och vi fortsätter att utvecklas för var dag. Vi har mycket att lära av årets händelser och min tro är att vi tillsammans kommer ur det starkare. Vi lämnar nu snart 2023 bakom oss, under året har vi bland annat..

  • Påbörjat och kommit en bra bit i arbetet med en ny Översiktsplan för kommunen. Den ska vara vägledande på hur vi vill att kommunen ska användas, utvecklas och bevaras de kommande 20 åren.
  • Fortsatt med bygget för ett nytt Blåljushus som snart står klart. Det innebär att vi får tillbaka polisen till kommunen vilket kan öka känslan av trygghet hos våra invånare.
  • Utifrån en mätning kan vi konstatera att vi har ett välmående och starkt näringsliv i Osby kommun med innovativa företagare och en stark tillväxt. Vi fortsätter arbeta med vår dialog och samarbete med näringslivet för att förbättra det ytterligare.
  • Inlett samarbetet Tillsammans för tillväxt och välfärd. En gemensam satsning mellan kommunen och näringslivet för att förbättra kompetensförsörjningen i kommunen.
  • Vår hemtjänst och våra äldreboenden fortsätter uppmärksammas för sitt fina arbete. Årets äldreomsorgsundersökning visar att hela 96% är nöjda med vår hemtjänst.
  • Vi har fortsatt förbättra vårt arbete kring krig- och krishantering. Bland annat genom att se över rutiner, styrdokument och genom övningar under Beredskapsveckan.

Detta och såklart mycket mer har hänt under året. Nu blickar vi framåt mot 2024 som säkert kommer innehålla en del utmaningar, men förhoppningsvis också vara fylld av möjligheter och positiva krafter. Vår kommun kommer till exempel fyllas med musik och glädje när Sveriges största sommarturné Diggiloo kommer på besök. Jag hoppas att vi kan blicka framåt tillsammans, för det är vi tillsammans som gör Osby kommun till en fantastisk plats.

God jul och gott nytt år önskar jag er alla!

Petra står framför en julgran. I bilden står texten God jul och Gott nytt år