Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Dags att ansöka till gymnasiet

Gymnasievalet närmar nu sig. Vet du vad du ska välja? Mellan den 15 januari och 15 februari kan du göra ditt gymnasieval. Här hittar du information om hur och när du kan ansöka.

Från och med det år du slutat årskurs 9 på grundskolan har du rätt till en gymnasieutbildning. Gymnasiet är frivilligt och kostar dig ingenting. I Osby kommun kan du välja att söka dig till Ekbackeskolan eller Yrkesskolan. Du hittar mer information på skolornas hemsidor.

Ekbackeskolan

Yrkesskolan

Ansökan

Du som elev får inloggningsuppgifter till webbansökan hemskickade eller utdelade av din studie- och yrkesvägledare. På webbens startsida finns instruktioner för hur du går till väga. Om du saknar möjlighet att göra en webbansökan kan du ansöka via en pappersblankett som du kan få av din studie- och yrkesvägledare.

Gör din ansökan till gymnasiet

Känner du, efter den preliminära antagningen att ditt val inte blivit rätt har du möjlighet att göra omval. Det kan du göra under perioden 25 april-15 maj. Innan du gör ett omval bör du prata med din studie- och yrkesvägledare. För att göra omval måste din studie- och yrkesvägledare låsa upp din ansökan.