Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Möt Osby kommuns förtroendevalda

Hur är det att vara förtroendevald? Vilka styr Osby kommun? Vad är aktuellt i de olika nämnderna? Hur engagerar man sig politiskt? Vi bjuder nu in till en öppen kvällsträff där du som invånare i Osby kommun kan träffa våra politiker direkt och diskutera det du tycker är viktigt. Vi ses i Osby kommunhus onsdagen den 20 mars klockan 18.00-19.30.

Alla vi som bor och verkar i Osby kommun bildar tillsammans Osby kommun. Därför vill vi ge en möjlighet att träffa och samtala med de styrande förtroendevalda i Osby kommun. På vårt öppna kvällsmöte kommer representanter från samtliga nämnder att delta och lyssna in vad du tycker är viktigt för vår kommun.

När: 20 mars klockan 18.00-19.30

Var: Sammanträdesrum Osby Kommunhuset, Västra Storgatan 35 i Osby. Ingång från innergården

Vi bjuder på fika under kvällen.

Vad vill du veta mer om?

Våra förtroendevalda kommer vara på plats för att samtal med dig om det du vill lyfta som berör kommunens ansvarsområde. Du kan redan i förväg skicka in dina frågor direkt via e-post till: kommunikation@osby.se. På det sättet kan vi bättre förbereda oss och har möjlighet att ge dig ett utförligare svar, samt hinna ta fram eventuella underlag. Tänk på att din fråga är tydlig och konkret.

Ta chansen att göra din röst hörd. Varmt välkommen!

Vad är en nämnd?

För de olika samhällsområdena finns en ansvarig nämnd. Nämnderna leder kommunens förvaltningar som i sin tur utreder och genomför besluten åt nämnderna. Nämnderna ansvarar för den löpande verksamheten i kommunen.

Nämndernas ansvar innebär också att följa lagar och föreskrifter, ha en god intern kontroll, och att se till att samråd sker med dem som utnyttjar deras tjänster, alltså medborgarna. Nämnden är en grundbult i det demokratiska systemet.

Drönarbild över osby centrum