Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Lördag på bibblan - vi ses väl där?

På lördag den 20 april klockan 10.00 öppnar vi dörrarna till Osby bibliotek och bjuder in till en dag fylld med massa kuligheter. Här kan du exempelvis ta del av en spännande föreläsning, se på en mysig teaterföreställning eller lyssna på en konsert med superduktiga gruppen The Macaronies från Musikskolan. Välkommen till Lördag på bibblan!

I år vill vi särskilt lyfta Pettson & Findus som fyller 40 år i år! Denna favorit-duo kommer firas på lite olika sätt under dagen, bland annat genom en rolig tipspromenad. Som vanligt bjuder vi såklart på smarrig fika!

Observera att anmälan krävs till teaterföreställningen, antingen via bibliotek@osby.se eller via telefon på 0479- 52 82 10. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Program för dagen

Konsert: The Macaronies. Kl. 10.00

Är du nyfiken på att börja spela ett instrument själv? Efter konserten är Eva Eriksson Ehrenberg och Lars Ward, lärare på Musikskolan, på plats med massa olika instrument som du får prova!

Familjeföreställning: Svarta hål - myt eller verklighet? Kl. 11.00

Välkommen till en spännande föreläsning om universums kanske allra mest häpnadsväckande objekt: de svarta hålen! Föreläser gör Urban Eriksson, professor i fysik. Föreläsningen riktar sig till familjer med barn från 6 år.

Teater: När Findus var liten och försvann. Kl. 13.00

En dag när katten Findus var liten gav han sig i väg på egna äventyr och gick vilse. Camilla Petersson från Sagomagi framför en sagoföreställning inspirerad av Sven Nordqvists bok "När Findus var liten och försvann". Från 3 år. Begränsat antal platser, anmälan krävs! (Se ovan)

Lördag på bibblan håller på till klockan 14.00. Varmt välkomna!

Skylt utanför biblioteket samt en lila våg framför där det står Lördag på bibblan