Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Föredrag - En introduktion till nutida dans

Celine Orman, master i ABM, ger dig en historiskt överblick i koreografins värld!

Onsdagen den 28 februari kl 18:00-19:30. Bio Borgen, Osby

Du kommer få en historisk överblick och se utdrag på kända verk och inflytelserika koreografer. I föredraget tar vi också en titt bakom kulisserna, för att förstå hur en dansföreställning blir till och hur skapandeprocessen ser ut. Vi kommer också prata om det unika med danskonst som kroppens uttrycksmedel och dansens påverkan på samhället. Till sist dyker vi ner i några av Skånes Dansteaters kommande föreställningar.

Celine Orman driver projektet Bevara Rörelse på Skånes Dansteater. Hon har en master i ABM(arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap respektive museologi), och har tidigare studerat litteratur, foto och film. Hon har en bakgrund som dansare och har under de senaste 15 åren engagerat sig i somatiska praktiker inom nutida dans. Hon har studerat dans- och rörelseterapi och leder kurser i rörelsepraktiken Authentic Movement.

Föredraget arrangeras av Hässleholms Teaterförening – medlem i Riksteatern i samarbete med Skånes Dansteater, PRO Hässleholm, ABF Skåne Nordost och ABF Skåne.

Arrangör: Skånes dansteater, PRO, ABF Skåne Nordost, abf skåne
Entré: gratis
Producent: Skånes Dansteater
Kontaktperson: anna.johansson@abf.se 070-770 98 30
Webbplatsadress: https://www.abf.se/arrangemang/skane-lan/osby/dans-teater-scenkonst/foredrag---en-introduktion-till-nutida-dans/
Evenemangets längd: 1,5 timme
Målgrupp: alla