Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Lördag på bibblan

Välkommen till en både spännande, mysig och musikalisk lördag på bibblan i Osby!

Lördagen den 20 april kl 10.00 - 14:00. Osby Bibliotek

Välkommen till en både spännande, mysig och musikalisk lördag på bibblan i Osby! För att fira att Pettson och Findus fyller 40 år i år kommer det även finnas Pettsson och Findus aktiviteter. Du kan gå en Pettsson och Findus-tipsrunda, lyssna på Pettsson och Findus saga och pyssla på egen hand. Vi bjuder även på pannkaka med sylt och grädde, saft, kaffe och te!

Varmt välkommen till Osby bibliotek 10-14 😊

Program:

10:00 Konsert med The Macaronies. Kom och lyssna på oss i gruppen The Macaronies! Vi heter Stina, Loe, Ida och Johanna och spelar alla möjliga instrument. Är du kanske nyfiken på att börja spela ett instrument själv? Våra lärare Eva Eriksson Ehrenberg och Lars Ward från Musikskolan i Osby kommer vara på plats under dagen med en hel uppsjö av olika instrument som du får prova!

11:00 Familjeföreläsning: Svarta hål - myt eller verklighet? Svarta hål är något som Einstein förutsa skulle finnas och nu över hundra år senare har vi bildbevis på att han hade rätt. Dessa svarta hål är fantasieggande och det finns många myter om dem och deras egenskaper. I denna föreläsning presenterar Urban Eriksson, professor i fysik, svarta hål och diskuterar vad de egentligen är. Vi kan lova att det blir intressant och också utmanande för sinnet att ta till sig detta. Välkommen att utmana dina föreställningar och fascineras av vårt universums mest exotiska objekt. Rekommenderad från 6 år och uppåt.

13:00 Sagoföreställning ”När Findus var liten och försvann”. Camilla Petersson håller i en sagoföreställning inspirerad av boken "När Findus var liten och försvann". Rekommenderad ålder från 3 år.

 

Begränsat antal platser!

Anmälan krävs till Osby bibliotek bibliotek@osby.se 0479-528 210.