Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Starta ett eget företag i sommar

Har du en bra idé som du vill förverkliga eller drömmer du om att starta ett eget företag? För dig som är född 2008, 2009 eller 2010 och bor i någon av kommunerna Osby, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Bromölla eller Östra Göinge, finns nu möjlighet att prova på att starta och driva eget företag under sommarlovet.

Här får du en möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker!

Datum och program

Aktiviteterna är den 17-20 juni samt den 24 juni. Under veckan kommer ni gå igenom saker som affärsplan, budget, marknadsföring samtidigt som du får tid att starta upp ditt företag. Du som erbjuds att delta i Sommarföretag måste ha möjlighet att vara med på dessa dagar.

Du kommer få lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Hur och när ansöker jag?

Ansökan är öppen från den 15 april till den 19 maj 2024. Tänk på att ansökan inte automatiskt ger en plats i programmet.

Läs mer och ansök via Skåne Nordost hemsida:

Sommarföretag

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta gärna projektledare Dino Helmefalk

Telefonnummer: 044-775 60 00

E-post: dino.helmefalk@ostragoinge.se