Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Aktiviteter i Lönsboda simhall

Välkommen till Lönsboda simhall. Nedan presenteras simhallens alla aktiviteter. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig via telefon, mail eller besöka oss.

Bokningsbara aktiviteter

Vattengympa

Du jobbar aktivt med din egen kropp och vattnet som motstånd, även olika typer av redskap förekommer. Är en effektiv och skonsam träning för hela kroppen. En kurs är 12 tillfällen.

Ny kurs startar tisdagen den 10 september (v.37) klockan 13.30-14.15.

Anmälan från och med måndagen den 26 augusti klockan 08.00 via simhallens bokningssystem som du hittar på vår förstasida

Drop-in vattengympa

Vi startar igen fredagen den 13 september (v.37) klockan 09.30-10.15. Endast drop in.

Cirkelträning

På cirkelträningen ställer vi upp 10 stationer runt i bassängen, och går runt för att ta del av alla moment. Här använder vi oss av hela kroppen och flera redskap för att träna styrka, balans och kondition. En kurs är 12 tillfällen.

Ny kurs startar onsdagen den 11 september (v.37) klockan 18.30-19.30.

Anmälan från och med måndagen den 26 augusti klockan 08.00 via simhallens bokningssystem som du hittar på vår förstasida

Vuxensimskola

Kan du inte simma? Känner du dig inte trygg i vattnet? Är du osäker och kanske rädd? I så fall kan vi hjälpa dig. En kurs är 10 tillfällen.

Vid stor efterfrågan kan en kurs komma att starta.

Crawlskola (frisim) för vuxna

Har du länge velat lära dig crawla/frisim? Eller kan du redan och vill förbättra din teknik? Vi kommer att gå igenom grunderna i crawl/frisim samt andningsteknik, arm- och bensparksteknik. Förkunskaper: simkunnig och kan doppa huvudet under vattnet.

Vid stor efterfrågan kan en kurs komma att starta.

Babysim

Barnet badar tillsammans med förälder. Under lek och träning i vattnet stimuleras barnet i sin utveckling till simkunnighet. Att ge barnet vattenvana och vattensäkerhet i, vid och på vattnet. Varmt välkomna att anmäla er till vår babysimskola. För att få anmäla sig ska barnet vara minst 3 månader och väga minst 4 kg. En kurs är 8 tillfällen.

Nybörjargruppen är för barn mellan 3-8 månader. Fortsättning 1 är om du har gått nybörjare eller om barnet är 8-12 månader. Fortsättning 2 är när du har gått fortsättning 1.

Ny kurs startar onsdagen den 28 augusti (v.35)

Anmälan för fortsättning 1+2 från och med onsdagen den 19 augusti klockan 08.00.

Anmälan för nybörjare från och med onsdagen den 19 augusti klockan 08.00.

All anmälan sker via simhallens bokningssystem som du hittar på vår förstasida

Småbarnssim 2-4 år

Barnet badar tillsammans med förälder. Viktigt att som förälder ge barnet trygghet, rörelsefrihet, respekt för vattnet och glädje genom att sjunga, leka, busa och mysa. Vi tränar med övningar som genom vattenlek och vattenvana ger en vattensäkerhet. För att få anmäla sig ska barnet ha fyllt 2 år men inte 4 år. En kurs är 8 tillfällen.

Ny kurs startar onsdagen den 4 september (v.36) klockan 16.15-17.00.

Anmälan från och med måndagen den 19 augusti klockan 08.00 via simhallens bokningssystem som du hittar på vår förstasida

Sommarsimskola

I år erbjuder vi sommarsimskola för barn födda 2018 eller tidigare. Simskolan pågår i 3 veckor med start torsdagen den 13 juni. Inskrivning i simhallen torsdagen den 30 maj klockan 17.00.

Barn från andra kommuner är välkomna med sin anmälan från och med måndagen den 3 juni på telefon 0479-528478.

Aktiviteter under allmän badtid

Motionssim

Att simma är en skön avkoppling och mycket mer än så. Det är också en av de mest allsidiga träningsmetoder vi kan komma på. Skonsam mot kroppen, muskelbyggande, konditionshöjande och effektiv fettförbrännande. Har du inte simma förr är det en bra tid nu. Under allmänbad har vi alltid minst 2 banor för att motionssimma på. Dock ej på tosdagar mellan 17.00-18.30 då simklubben ligger på 3 banor och tränar. Kommer man på morgonen eller på torsdagskväll efter 18.30 så simmar vi i hela bassängen. Vill du notera dina simmande meter så säg till i kassan.

Morgonsim

För dig som är morgonpigg och vill ha en bra start på dagen har vi morgonsim på tisdagar och fredagar mella 06.00-09.00. Då strömmar avslappnande musik ur högtalarna samtidigt som vi dämpar belysningen.

Allmänbad

Under denna tiden har vi öppet för alla som vill bada, leka och simma.

Barnkalas

Visste du att man kan ha sitt kalas i simhallen? För mer information och bokning kontakta simhallen så hjälper vi dig.

Övrigt

HLR

Lönsboda simhall erbjuder utbildningar i vuxen HLR. Kursen tar ca 2 timmar och då går vi igenom grunderna i HLR. Vi tittar också på hur en hjärtstartare fungerar och hur man gör om någon sätter i halsen. Ta kontakt med simhallen för mer information.

Bastuextrem

Boka en kväll med en spännande bastupplevelse för dig och ett gäng som du sent kommer att glömma. Vi bastar i olika dofter med olika upplevelser som till exempel insmörjning med honung och salt. I mellan de 4 olika sittningarna bjuds du på fruktbuffé och dricka och man kan ta ett dopp i bassängen. Hela aktiviteten tar cirka 2,5 timmar. Ta kontakt med simhallen för prisuppgift, frågor och bokning.


 

 

 

 

 

 


 bebis som simmar i vatten


 


 

 

 

 

 

Handdukar i olika färger står bredvid en hink inuti en bastu. I bakgrunden syns tre tända blockljus