Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby simhall

Välkommen till Osby simhall, den lilla simhallen med ett glatt badbevakande gäng! I simhallen finns förutom badbevakning vid allmänhetens bad även morgonbad, motionssimning, vattengymnastik och vuxensim med mera. 

Simhallen har en 25 meters bassäng med 6 banor. Bassängen används dagtid för simundervisning. Eleverna får simundervisning varje eller varannan vecka beroende på åldersgrupp. Efter årskurs 3 kan nästan samtliga elever simma, vilket är en mycket god målsättning. Föreningarna använder simhallarna stor del av återstående tid.

Hos oss lägger vi stor vikt vid att ge dig personlig och kunnig service. Att ge dig möjlighet till skön avkoppling och stärkande motion i rena och fräscha lokaler och bassäng. I simhallen finns en 25 m bassäng med 1 m svikt.

I damernas omklädningsrum har vi klädskåp som låses med en 10 krona, peng som du får tillbaka när du öppnar klädskåpet igen.

I herrarnas omklädningsrum har vi klädskåp som låses med ett hänglås. Har du inget med dig går det bra att köpa ett i kassan.

Vi erbjuder bland annat motionssim, morgonbad, pensionärsbad och vattengymnastik. Vi har även vuxensimskola. Här finns en liten cafeteria där vi har försäljning av kaffe, läsk,kakor och godis.

Rutschkanan i vattnet

Vi plockar fram vår uppblåsbara rutschkana och har den i vattnet fredagen den 23 februari 14.00-18.30 och söndagen den 25 februari 13.00-16.00

Basturenoveringen är klar och bastun är öppen som vanligt

Simmis

En ledarledd aktivitet för barn mellan 11-18 år med funktionsnedsättning. För mer information sen under fliken "Aktiviteter"

 

Kassan/insläpp stänger 1 timme tidigare alla dagar. Under allmän badtid kan delar av bassängen vara upptagen av annan aktivitet.

OBS!

Detta är våra ordinarie öppettider. För att se öppettider kring t.ex lov, sommar och jul går du till fliken aktuellt.

Måndag

14:00-18:30: Allmänbad, ej någon motionsbana
18:30-20.30: Motionssim

Onsdag

06.00-09.00: Morgonsim

Torsdag

14.00-16.30: Pensionärsbad/motionssim

Fredag

06.00-09.00: Morgonsim
14.00-19.30: Allmänbad med motionsbana

Söndag

13.00-17.00: Allmänbad med motionsbana

Vuxen

Enkel: 40 kronor
15-kort: 550 kronor
Årskort: 1300 kronor

Barn 5-17 år

Enkel: 20 kronor
15-kort: 150 kronor
Årskort: 500 kronor

Barn 0-4 år

GRATIS
(i sällskap med betalande vuxen)

Familjepris

110 kronor
(2 vuxna och 2 betalande barn)

Pensionär

30 kronor (gäller torsdagar)

Vuxensimskola

600 kronor (10 gånger)

Cirkelpass/Vattengympa

600 kronor (12 gånger)

Drop-in vattengympa

70 kronor

Det tillkommer en avgift på 50:- när man köper kortet första gången (Passerkort).

Badkort återköps ej

Badkorten är giltliga i 2 år

När man har fyllt 8 år och kan simma 200 meter får man vara själv i simhallen. Uppfyller man inte detta måste man vara i betalande vuxens sällskap.

Kassan/insläpp stänger 1 timme tidigare alla dagar. Under allmän badtid kan delar av bassängen vara upptagen av annan aktivitet.

Måndag 19/2

14:00-18:30: Allmänbad, ej någon motionsbana
18:30-20.30: Motionssim

Tisdag 20/2 STÄNGT

Onsdag 21/2

06.00-09.00: Morgonsim

Torsdag 22/2

14.00-16.30: Pensionärsbad/motionssim

Fredag 23/2

06.00-09.00: Morgonsim
14.00-19:30: Allmänbad med motionsbana
14.00-18.30: Uppblåsbar rutschkana i bassängen

Lördag 24/2 STÄNGT

Söndag 25/2

13.00-17.00: Allmänbad med motionsbana
13.00-16.00: Uppblåsbar rutschkana i bassängen

 TACK för att ni tog er tid att svara på vår enkät

Herrbastun: Vi vet att bastun har några år på nacken och den är i renoveringsbehov. Vi har tagit detta vidare till fastighetskontoret, men med kommunens ekonomiska läge just nu finns tyvärr inga pengar till renovering. Handtaget/ledstången som släppte från väggen kommer inte att sättas tillbaka då den bärande väggen bakom är för dålig.

Mer öppet: Ni är många som önskar fler dagar med motionssim, morgonsim och mer öppet vilket är kul. Då vi är en personalstyrka på 7 personer som bemannar 2 simhallar så räcker tyvärr inte våra timmar till och det finns tyvärr inte utrymme för mer öppet. De mornar vi inte har öppet för motionssimning så städar vi och mellan 8.30-13.30 varje vardag är bassängen fylld med skolelever där vi sköter undervisningen.

Stängt på sommaren: Under sommaren har vi stängt ca 7 veckor för att vi ska ha vår semester och för att kunna storstäda hela simhallen. Vi har under några år provat att ha öppet lite mer på sommaren, men detta gav ingen respons därav har vi stängt.

Lördagsöppet: Vi har valt att ha öppet lördagar i Lönsboda och söndagar i Osby. Vi har tyvärr inte tillräckligt med personal till att ha öppet på båda ställena både lördag och söndag utan valt att dela på det.

Underhåll och renovering: Vi vet att simhallen är gammal och har behov av renovering. Tyvärr är det inte vi som bestämmer över detta utan vi har skickat alla kommentarer till fastighetskontoret.

Vattentemperatur: Då det inte är vi som bestämmer vilken temperatur vattnet ska ha, så har vi skickat dessa synpunkter vidare till fastighetskontoret. Vi höjer temperaturen på sommaren för då har vi vår sommarsimskola. För att få de små barnen att slappna av och lära sig att simma har vi fått godkänt till att höja tempen de aktuella veckorna.

Högre trampolin: Vår trampolin på 3 meter fick plockas bort dels för att den började spricka i konstruktionen och nya regler säger att vi har för grund bassäng.

Mindre juluppehåll: Under julen försöker vi ha öppet så många dagar vi kan när det inte är röda dagar eller helgdagar. Vi försöker även ha extraöppet om vi ser att många av våra ordinarie dagar försvinner.

Pipande grind: Grinden piper som en varning för att man inte ska klämma sig när den stängs, så börjar den pipa ta ett steg in i korridoren. Den piper även om man försöker smita in.

Crawlkurs: För att vi ska kunna starta upp en crawlkurs krävs ett intresse av minst 5 personer. Vi behöver också ha utrymme i bassängen. Just nu har vi andra aktiviteter så tyvärr finns ingen ledig tid i bassängen. Vi är inte ensamma om att vilja ha bassängen kvällstid utan simklubben och dykarklubben ska också få komma till.

Högt ljud: Vi gör vad vi kan för att minska på de höga ljuden. Vi har tagit detta vidare till fastighetskontoret och hoppas på att det kommer upp lite ljuddämpande plattor/mattor/tavlor.

Simma på motionssim: Vi har skyltar som talar om hur man ska simma och vilken bana man ska ligga på om man simmar i ett snabbare tempo. Blir man flera på samma bana så simmar man runt. Det är även helt OK att säga till varandra om det uppstår problem.

Handdusch: Vi ser över möjligheten att fixa så man kan få fler handduschar.

Kontakt

  • Staffan Karlsson
    Simhalls- och Fritidsgårdschef
    0709-88 85 18
    staffan.karlsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Osby simhall

Osby simhall

Skeingevägen 19
283 32 Osby

Tel: 0479-52 82 12
simhall.osby@osby.se